Karsten Alnæs: 1814 – Miraklenes år

Alnaes-Karsten

Foto: aschehoug.no

Karsten Alnæs er født i Hønefoss i 1938, og er oppvokst på Kampen i Oslo. Han er utdannet cand. philol. med hovedfag i nordisk.

Alnæs har arbeidet som lektor i den videregående skole, og har også undervist ved Journalisthøyskolen. Fra 1985 til 1987 var han formann i Den norske Forfatterforening, og i 1999 påtok han seg igjen dette ledervervet. Fra 1987 til 1991 arbeidet han som kulturredaktør i Dagbladet.

Alnæs debuterte som forfatter i 1975 med novellesamlingen Veps. Som en av våre aller mest produktive forfattere har han etter den tid skrevet en rekke romaner, en barnebok, flere fagbøker og et mektig historieverk. I sitt skjønnlitterære forfatterskap anvender Alnæs en rekke ulike sjangere, fra samtidsromanen til den historiske og biografiske romansjanger. Alnæs er også en internasjonalt anerkjent forfatter. Hans roman om Sabina Spielrein, en av Sigmund Freuds pasienter, er oversatt til en rekke språk. Med sitt særdeles omfattende fembindsverk Historien om Norge har Alnæs også plassert seg selv som en av våre aller viktigste formidlere av Norges fortid.

(Kilde: gyldendal.no/forfattere)

I forbindelse med Grunnlovsjubileet har vi invitert han til Grue for å snakke om sin bok 1814 -Miraklenes år.

Onsdag 5.november kl. 19.00 – Grue folkebibliotek v/Bibliotekets venner
Gratis.

Se hele programmet