Poesiens svar på Simon & Garfunkel

Levi Henriksen & Tom Stalsberg liker gjerne å omtale seg selv som poesiens svar på Simon & Garfunkel, men de som har sett duoen opptre i diverse sammenhenger vil heller kanskje gå for betegnelsen poesiens svar på Knutsen & Ludvigsen.

Snippen sitter løst, svært løst, samtidig som de to fremfører sin poesi med det største alvor. Som poet har kanskje Henriksen hentet en god del av sin inspirasjon fra Hans Børli & Rolf Jacobsen, mens Stalsberg utvilsomt har latt seg påvirke av amerikanske beatpoeter.

Siden debuten hans (på nynorsk på Samlaget!) i 1998 med «United – lyriske feilpasninger frå ein raud djevel», har han skrevet en rekke diktsamlinger både sammen med Lars Saabye Christensen og alene. Henriksen har gitt ut en diktsamling «Kjære deg min kjære», men har under eget navn gitt ut fire cder der han har skrevet alle tekstene.

Til Grue kommer de med både nytt og gammelt materiale, og de vil ventelig fremføre flere dikt sammen. De har opptrådd på flere litteraturfestivaler sammen, da alltid kompet av Jessheimbandet «The Men They Couldn’t Shave», men etter at de ble oppløst har de innlemmet Morten Andreassen i prosjektet som musiker. Morten Andreassen er en klippe i musikklivet i Kongsvinger, og har spilt sammen med Henriksen de fem siste årene og de samarbeider også om nye prosjekt.

Tirsdag 4. november kl 19.30 – Midt i gata
Inngang kr 100,-
Billetter selges i døra.

Se hele programmet