Silje Eugenie Øktner

Festivalkunstner på Galleri Refset under hele festivalen
– Vernissasje onsdag 30. oktober kl 19:00. ( Great Gods of Power spiller )

siljemedhund

Silje Eugenie Strande Øktner (f.1984) tar nå sitt siste år på masterutdanningen på kunsthøgskolen i Oslo, på Kunstakademiet. Silje jobber som regel ut ifra sitt eget nærområde, i området rundt gården Øktner i Sør-Odal. På litteraturfestivalen i Grue vil hun vise deler av et prosjekt som som består av installasjoner, performance, happenings, video og studier av et tjern i nærheten av der hun er vokst opp.

kanomotvann

Silje skiver om seg selv:

”Selv om jeg elsker å flytte på meg, og se nye steder kan jeg aldri tenke meg å forlate dette området for godt. Jeg er ikke her fordi jeg må, men fordi jeg vil. Det er noe som holder meg her, en tillknytning og nysgjerrighet som kanskje har noe med jord å gjøre. Men det er bare en tanke. I skogene rundt meg har jeg utforsket hver millimeter som liten. Gjort ting jeg trolig kunne kalle kunst, om jeg hadde gjort det i dag, og forklart meg rett. Ting som handler om de samme tingene jeg tenker og arbeider med nå, uten at jeg har blitt spesielt klokere. Jeg har bare fått en annen måte å tenke på, eller satt det hele i ett nytt perspektiv. Jeg syntes det er fint å bli kjent med et område som barn, og senere kunne være voksen der. Når man er et sted du vet så mange før deg, har gjort omtrent de samme tingene som deg, er det umulig å ikke se seg selv i en sammenheng. For det er ikke bare jeg som har disse rare og tilsynelatende unyttige erfaringene fra disse skogene. Det vet jeg, fordi jeg har fått det fortalt at det er flere som har lagt greiner og staur over myra for å komme til øya som ligger slik passe utilgjengelig til. ”

Gratis inngang

Utstillingen blir stående t.o.m. søndag 10. november.

Åpningstider Galleri Refset:
Onsdag  –  Søndag: 13:00 – 18:00
(Mandag og Tirsdag: Stengt)
Besøk galleriets nettside

Kart til Galleri Refset